Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο τουρκικό και κουρδικό λαό

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο τουρκικό και κουρδικό λαό που θα γίνει την Παρασκευή 12 Μάη, στις 6μμ από την Καμάρα. Στηρίζει τον αγώνα της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Το καθεστώς Ερντογάν έχει κλιμακώσει μετά το νόθο δημοψήφισμα στην Τουρκία την καταστολή και το χτύπημα στις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα των λαών της χώρας.

Είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους απεργούς πείνας, τον 70χρονο Kemal Gun που ζητά τη σορό του παιδιού του που δολοφονήθηκε από το στρατό και των εκπαιδευτικών Nuriye Gülmen και Semih Özakça που ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων στην Τουρκία.


Οι αγώνες του τουρκικού και του κουρδικού λαού για ελευθερίες και δικαιώματα είναι και δικοί μας αγώνες. Ο κόσμος του κεφαλαίου στις χώρες της Αν. Μεσογείου για κρατήσει τα κέρδη του βάζει στο στόχαστρο τα δημοκρατικά δικαιώματα, σηκώνει τη σημαία του εθνικιστικού μίσους και στηρίζει τα ιμπεριαλιστικά και πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Μόνη ελπίδα απέναντι στη φτώχεια, την καταστολή, τον εθνικισμό, το φασισμό και τον πόλεμο η διεθνιστική αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου