Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Γιατί και πάλι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.;

Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Ε.Κ.Κ.) που ιδρύθηκε μέσα στις φλόγες του Δεκέμβρη του 2008, από ανένταχτους αριστερούς, κομμουνιστές, πρώην μέλη του “Κομμουνιστικού Συνδέσμου – Εργατική Εξουσία”, του “Ξεκινήματος” και του “Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος”, καλεί τους συντρόφους του για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, σε υπερψήφιση του μετωπικού σχήματος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς “Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.” ως μια ελάχιστη βοήθεια ενός ελπιδοφόρου εγχερήματος στο χώρο της ελληνικής εκτός των τειχών Αριστεράς.

Γιατί ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α;

Όπως είχαμε επισημάνει και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2009, υποστηρίξαμε τότε και υποστηρίζουμε και τώρα την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Γιατί επιδιώκουμε την ενότητα της πολυδιασπασμένης-κατακερματισμένης ριζοσπαστικής/αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε ένα μετωπικό σχήμα που δεν αναιρεί τη διαφορετικότητα των συλλογικοτήτων που την απαρτίζουν όπως γίνεται σε άλλους σχηματισμούς (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ)

Γιατί, τουλάχιστον όλα τα σχήματα που την αποτελούν αναφέρονται στην επανάσταση και το σοσιαλισμό και όχι στη διαχείριση του υπάρχοντος σάπιου καπιταλιστικού συστήματος…

Γιατί μπορεί η εκτός των τειχών Αριστερά να τα βρει μεταξύ της όπως σε αρκετές περιπτώσεις έκανε (σωματεία, Δεκέμβρης 2008, τοπική αυτοδιοίκηση) και να αποτελέσει πόλο έλξης και ελπίδας για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

Γιατί μονάχα με την ενότητα στη δράση κατά κύριο λόγο, μπορεί η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά να ξεφύγει από την μιζέρια της γκρούπας και του σεχταρισμού.

Γιατί έχει αποδειχθεί, ότι η περιχαράκωση και η εμμονή στο δόγμα του “εμείς, οι μόνοι συνεπείς”, έχουν απογοητεύσει τον κόσμο της Αριστεράς.

Γιατί οι όποιες πολιτικο-ιδεολογικές διαφορετικές αφετηρίες αποτελούν πρόκληση αναζήτησης προς μια νέα σύνθεση και κατανόησης της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας και της ταξικής πάλης και όχι σε διασπάσεις επί διασπάσεων.

Γιαυτό, στηρίζουμε-ψηφίζουμε το μετωπικό σχήμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., παρ’ όλες τις αντιφάσεις και τα πισωγυρίσματα που αναπόφευκτα δημιουργεί ένας ζωντανός οργανισμός.