Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Για την επίθεση από αστυνομία και χρυσαυγίτες στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 13 Μάη στον Ασπρόπυργο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την συνδυασμένη επίθεση, από διμοιρία των ΜΑΤ και φασιστών της Χρυσής Αυγής, που δέχθηκε η αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 13 Μάη στον Ασπρόπυργο.

Το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, που δρα με την ανοικτή κάλυψη και αρωγή της τοπικής αστυνομίας, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στα χωράφια του Ασπροπύργου, αριστερούς και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου ήταν η απάντηση των μεταναστών και των αντιφασιστών στη δράση της Χρυσής Αυγής και της, αλά Αγ. Παντελεήμωνα, στάση της αστυνομίας.

Σ' αυτή τη διαδήλωση επιτέθηκαν οι φασίστες της περιοχής μαζί με μία προκλητικά χρυσαυγίτικη διμοιρία των ΜΑΤ χρησιμοποιώντας γκλόμπ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου τραυματίζοντας μετανάστες και αντιφασίστες της ΟΡΜΑ και της ΚΕΕΡΦΑ που διαδήλωναν μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα και την Εργατική Αλληλεγγύη.


Ο Ασπρόπυργος εξακολουθεί να είναι ένα ορμητήριο των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής εξαιτίας της ύπαρξης τοπικών γραφείων των ναζί και της άμεσης σύνδεσης τους με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο υπουργός Τόσκας έχουν την πολιτική ευθύνη για τη δράση των νεοναζί και της αστυνομίας. Από τη μία σπέρνουν μνημόνια και ρατσισμό και από την άλλη προκλητικά χαριεντίζονται με τους χρυσαυγίτες ευχόμενοι τον "εκδημοκρατισμό" τους. Ο Τόσκας είναι ο υπουργός - πολιτικός προιστάμενος μίας αστυνομίας που εξακολουθεί να έχει θύλακες χρυσαυγιτών, μίας αστυνομίας που βοηθάει και συγκαλύπτει τους νεοναζί.

Να κλείσουν όλα τα Γραφεία - ορμητήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί δολοφόνοι.
Άμεση δίωξη όλων των χρυσαυγιτών από την αστυνομία. Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι ειδικές μονάδες καταστολής της ΕΛΑΣ. Να κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα - ορμητήρια των χρυσαυγιτών. Να ξηλωθεί η ηγεσία του Υπουργείου - σύντομο ανέκδοτο - "Προστασίας του Πολίτη".

Το αντιφασιστικό κίνημα, τα εργατικά συνδικάτα, που ετοιμάζονται για την Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη, η νεολαία και η αριστερά θα στηρίξουν τον αγώνα μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο κατά των ρατσιστικών πογκρόμ των φασιστών, Θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την δράση τους με την στήριξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα τσακίσουν τη Χρυσή Αυγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου