Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσίπρας για το ΝΑΤΟ

Ο Τσίπρας στη συνέντευξη που δόθηκε στο twitter: «Σχετικά με το ΝΑΤΟ, μας συνδέουν διεθνές πλαίσιο συμφωνιών και δεσμεύσεων, που αν δεν το τηρήσουμε θα τεθεί θέμα συνέχειας της παρουσίας μας».

Αλήθεια, γιατί είναι πρόβλημα η συνέχιση της παρουσίας μας στο ΝΑΤΟ;


Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βλέπει θετικά το πάγιο αίτημα της Αριστεράς για έξοδο από το ΝΑΤΟ, ο Τσίπρας θεώρησε πως ήταν μια καλή ευκαιρία να απονείμει εύσημα στον Καραμανλή, λέγοντας: «Ο Καραμανλής μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ, όχι η Αριστερά»! Για πάγιο αίτημα της Αριστεράς τον ρώτησαν, αυτός ποντάρησε σε άγνοια των νέων στην πλειοψηφία ανθρώπων που έπαιρναν μέρος στην τουϊτερική συζήτηση, παραβλέποντας ότι ο Καραμανλής έκανε μια υποκριτική έξοδο της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, τον Αύγουστο του 1974, μετά τον «Αττίλα ΙΙ» και ενώ η Ελλάδα συγκλονιζόταν από αντινατοϊκές-αντιαμερικανικές διαδηλώσεις. Τα χρόνια που η Ελλάδα έμεινε εκτός στρατιωτικού σκέλους δεν έκανε καμιά κίνηση προς άλλη, εκτός ΝΑΤΟ κατεύθυνση (π.χ. «κίνημα αδεσμεύτων») και τον Οκτώβρη του 1980 επέστρεψε μετά βαΐων και κλάδων και στο στρατιωτικό σκέλος.

«Εχουμε ήδη αρκετούς εχθρούς, για να ανοίξουμε τώρα τέτοια θέματα», συνεχίζει ο Τσίπρας και καταλήγει ότι στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ο ενεργητικός ρόλος στη συμμετοχή μας»! Μέσα στο ΝΑΤΟ, λοιπόν, και... ενεργητική συμμετοχή. Όμως το ΝΑΤΟ είναι ένας επιθετικός ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, οργανώνει εκστρατείες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, απειλεί να εμπλακεί σε πόλεμο ακόμα και με τη Ρωσία στην καρδιά της Ευρώπης (για την Ουκρανία, την αντιπυραυλική άμυνα κλπ). Ο ελληνικός λαός, ενώ βιώνει τις μέρες της κρίσης, πληρώνει κάθε χρόνο τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ για να μπορεί να συντηρεί τις στρατιωτικές του δυνάμεις και ν’ αγοράζει οπλικά συστήματα από τις βιομηχανίες των ιμπεριαλιστικών χωρών. Το ελληνικό κράτος έχει εκχωρήσει αεροπορικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τα νατοϊκά αεροπλάνα, έχει στείλει στρατό ακόμη και στο Αφγανιστάν και φρεγάτες να περιπολούν σε θάλασσες έξω από τη Μεσόγειο.

Ολ’ αυτά δεν είναι ασήμαντες λεπτομέρειες και προφανώς αυτό είχαν υπόψη τους αυτοί που έκαναν την ερώτηση στον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι αποφασισμένος να κινηθεί αυστηρά εντός των σχέσεων εξάρτησης του ελληνικού αστικού κράτους από τα αμερικανονατοϊκά κέντρα και να μην εγείρει την παραμικρή αμφισβήτηση του στάτους που έχουν διαμορφώσει εδώ και δεκαετίες οι ξενόδουλες ελληνικές κυβερνήσεις.

Ρωτήθηκε και για τις αμυντικές δαπάνες ο Τσίπρας και φρόντισε να το ξεκόψει με άκομψο τρόπο: «Οι αμυντικές δαπάνες έχουν ήδη μειωθεί δραματικά, δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω μείωσης και το άμεσο ζητούμενο είναι να βελτιωθεί το αξιόμαχο». Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε ακόμα και τους ακροδεξιούς και τους φασίστες! Αν πριν λίγο καιρό κάποιος που δηλώνει αριστερός τολμούσε να πει αυτά τα λόγια, θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κάνει ψηφοθηρία και ανάμεσα στους καραβανάδες και πρέπει να υπερασπιστεί τα πάγια αιτήματά τους που είναι ακόμη περισσότεροι εξοπλισμοί (γιατί οι εξοπλισμοί φέρνουν και μίζες στα υψηλά κλιμάκια, αλλά και αυξημένες θέσεις εργασίας καραβανάδων στα παρακάτω κλιμάκια)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου