Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Να μην πέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Αμεση Δράση των Εργαζομένων Τώρα!

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς στην μετεκλογική της ανακοίνωση χαιρέτισε «τα εκατομμύρια εργαζομένων και λαού που με τους αγώνες και την ψήφο τους έδωσαν εντολή για ανατροπή των μνημονίων και της αντιδραστικής πολιτικής κυβερνήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ, με αριστερή κατεύθυνση». Ουσιαστικά "χαιρετίζει" την δεξιά μετατόπιση των ψηφοφόρων καθώς τόσο οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αυτοί της ΔΗΜΑΡ, αλλά και των Οικολόγων-Πράσινων, τους βαφτίζει "αριστερή στροφή" και «πρώτη νίκη του λαού».

Αποτελεί χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε όλη την ανακοίνωση δεν υπάρχει κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ με τον δεδομένο το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό πολιτικό-προγραμματικό λόγο και τις αυταπάτες που καλλιεργεί αλλά και τα μετεκλογικά δείγματα γραφήςπου έδειξε με το στρογγύλεμα των υποτιθέμενων προγραμματικών στόχων, τα ήξεις-αφήξεις των συριζικών στελεχών, τις μυστικές προτάσεις του Τσίπρα προς τον Βενιζέλο για "ολιγόμηνη οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού" , τον χυδαίο κυβερνητισμό, την εμμονή στην ευρωλαγνεία. Και μόνο το τελευταίο είναι αρκετό για μια επαναστατική δύναμη για να τοποθετηθεί έναντι του φαινομένου ΣΥΡΙΖΑ και να προειδοποιήσει τον εργατιζόμενοο λαό για την επιχείρηση εξαπάτησης και χειραγώγησής τους.

Δυστυχώς όμως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επέλεξε να τοποθετηθεί δεξιότερα του ΚΚΕ και να συναντηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια τρης διερευνητικής εντολής που είχε λάβει ο Τσίπρας. Το θετικό ωστόσο είναι, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να συναντηθεί με «το ΚΚΕ, το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, το ΚΚΕ (μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ, το ΕΕΚ, την ΟΚΔΕ, την Κομμουνιστική Οργάνωση “Ανασύνταξη”, καθώς και άλλα αριστερά, ανατρεπτικά και κομμουνιστικά ρεύματα», προκειμένου να τους παρουσιάσει «αυτοτελώς» τις θέσεις της, όντας σίγουρη ότι «θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μαζικής, μετωπικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που έχει ανάγκη το λαϊκό κίνημα και η εποχή μας».
Δεν νομίζουμε ότι συγκλίσεις με τον ΣΥΝ και τους ευερωπαϊστές του, τους πατριδοκάπηλους του ΔΗΚΚΙ, της ΕΔΗΚ και τους ΠΑΣΟΚοθρεμμένους που βρήκαν κοινοβουλευτική στέγη στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την ηγεσία του ΚΚΕ που αρνείται κάθε δράση πέρα από αυτές του κόμματος και των "μετωπικών " του σχημάτων με τον εαυτό του, μπορούν να συγκροτήσουν το αριστερό αγωνιστικό αντικαπιταλιστικό μέτωπο που έχει ανάγκη το εργατικό κίνημα και η κοινωνία μας.
 
Η Αριστερά κρίνεται από τις προγραμματικές της θέσεις, από τη στρατηγική και την τακτική της. Αυτή τη στιμή η τακτική υπαγορεύει άμεση δράση, συμμετοχική αμεσοδημοκρατική αυτο-οργάνωση από τα κάτω στους εργασιακούς χώρους, στα σωματεία, στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές με σκοπό τη δημιουργία πυρήνων αντίστασης και αγώνα ενάντια στα μέτρα των Μνημονίων, των αφεντικών και του Κράτους με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με σκοπό τη γενική πολιτική απεργία διαρκείας και την ανάκτηση του ελέγχου και της διαχείρησης των επιχειρήσεων σε ιδωτικό και δημόσιο τομέα από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα
εφημερίδα "Σύντροφος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου