Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Όχι στις διώξεις των αγωνιστών. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

«Με τη δίκη του συναγωνιστή Ηλία Σμήλιου, δάσκαλου, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και μέλους του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ την Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020, καθώς και τις δίκες/διώξεις δεκάδων άλλων αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δικάζονται οι δημοκρατικοί, ακηδεμόνευτοι, μαχητικοί αγώνες που έφεραν νίκες και έδειξαν το δρόμο πώς θα παλέψουμε για να σώσουμε λαϊκή κατοικία και περιουσία, αλλά και να ανατρέψουμε συνολικά την αντιλαϊκή λαίλαπα των μνημονίων. Η δίκη αυτή στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαό, να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη.


Δε θα τους περάσει! Η αντίσταση είναι μονόδρομος! Απέναντι στην καταστολή έχουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης!

Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται να συνεχίσει το έγκλημα κατά του δικαιώματος στη στέγη που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός τους είναι η πλήρης κατάργηση της προστασίας της α’ κατοικίας, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την Ε.Ε. και τους τραπεζίτες. Στις 30 Απρίλη 2020 καταργούνται και τα ελάχιστα τελευταία ίχνη προστασίας και το αποτέλεσμα θα είναι να εκτοξευτούν οι ρυθμοί κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων.


Γι’ αυτό έχουν φορτώσει σε αγωνιστές του κινήματος μια σειρά από δίκες, γνωρίζοντας ότι το κίνημα θα επανέλθει ενάντια στην βαρβαρότητα της “κανονικότητας” τους. Η δίκη του Ηλία Σμήλιου είναι υπόθεση όλων μας!


Καλούμε κάθε σωματείο, επιτροπή και συλλογικότητα αγώνα, φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές στις δίκες που ξεκίνησαν.


Καλούμε την Τρίτη 4-2-2020 στις 10π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για να υπερασπίσουμε το δίκιο των λαϊκών αγώνων»


ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αναμέτρηση, ΑΡΙΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΚΚΕ (μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Μ-Λ ΚΚΕ, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Ξεκίνημα-Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, Παρέμβαση, ΣΕΚ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά


Το κάλεσμα στηρίζουν επίσης οι περιφερειακές-δημοτικές κινήσεις:


Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, Αντεπίθεση Αμπελοκήπων Μενεμένης, Ανυπακοή στις γειτονιές Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δύναμη Ανατροπής – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Θέρμης


Ηλίας Σμήλιος: “Την Τρίτη στο δικαστήριο, μα κυρίως στους ωραίους αγώνες του μέλλοντός μας, δηλώνω παρών! Και ξέρω ότι δεν θα είμαι μόνος!”... | Γιατί, εμείς έτσι ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τους συντρόφους και τους συναγωνιστές μας στους αγώνες του λαού…-Δ.Τζ.)…


Αύριο Τρίτη 4 Φλεβάρη, στις 10 π.μ. ο Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα καθίσει στο εδώλιο για μια ακόμα φορά, «κατηγορούμενος» για τη δράση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να συνεχίσει το έγκλημα που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός τους είναι η πλήρης κατάργηση της προστασίας της α’ κατοικίας, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με ΕΕ και τραπεζίτες. Επειδή ξέρουν πως το κίνημα θα επανέλθει, έχουν φορτώσει με δίκες τους αγωνιστές. «Επειδή εκείνη την ημέρα ο κατηγορούμενος συναγωνιστής δεν ήταν μόνος, αλλά ήμασταν πάρα πολλοί, θα είμαστε την Τρίτη στο πλευρό του Ηλία Σμήλιου», τονίζει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Δήλωση του διωκόμενου αγωνιστή Ηλία Σμήλιου:


«Μέρες τώρα “βομβαρδιζόμαστε” με κυβερνητικές δηλώσεις περί του τέλους της “προστασίας” της α’ κατοικίας που μέχρι τώρα (υποτίθεται ότι) υπήρχε. Ακούμε τύπους σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη ανερυθρίαστα να μιλούν για «ατομική ευθύνη αυτών που θα χάσουν τα σπίτια τους», άλλους να υπόσχονται επιδόματα για να μην μείνουν άστεγοι τα θύματα των πλειστηριασμών κι όλους μαζί να ομνύουν στη σωτηρία των τραπεζών και τα συμφέροντα των τραπεζιτών.


Κι ανάμεσα σε όλα αυτά εγώ ετοιμάζομαι την Τρίτη 4 του Φλεβάρη να κάτσω για άλλη μια φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στην (εξ αναβολής) πρώτη δίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη.


Την Τρίτη στο δικαστήριο, μα κυρίως στους ωραίους αγώνες του μέλλοντός μας, δηλώνω παρών! Και ξέρω ότι δεν θα είμαι μόνος!

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ότι συμμετείχα «ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες» δηλαδή «φωνασκούσαν, εκφωνούσαν συνθήματα και κατευθύνονταν προς την έδρα του Ειρηνοδικείου όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος, Πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Χρουσαλά Ιωάννα, εμποδίζοντας την πρόοδο του πλειστηριασμού».


ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ότι «ενεργώντας από κοινού με άλλους εμποδίσαμε με βία τον ελεύθερο συναγωνισμό» και με τον τρόπο αυτό οδηγήσαμε στη ματαίωση του πλειστηριασμού.


ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ και ΔΙΚΑΖΟΜΑΙ ΕΓΩ, γιατί εμποδίσαμε (μαζί με άλλους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών) την αρπαγή από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και την υπάλληλό της Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά ενός μικρού χωραφιού-οικοπέδου στο Χορτιάτη και όχι ΑΥΤΟΙ που άρπαξαν περιουσίες ή καταχράστηκαν τεράστια χρηματικά ποσά του Δημοσίου, όπως οι κατήγοροί μου.


ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ και ΔΙΚΑΖΟΜΑΙ γιατί η καπιταλιστική βαρβαρότητα που κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο επιβάλλουν, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό και βασικά κοινωνικά αγαθά, έχει ως απαραίτητο συμπλήρωμα τις διώξεις, την καταστολή, την καλλιέργεια του φόβου και της υποταγής.


«Αθώος» ή «Ένοχος», δεν ξέρω τι θα βγει… Αλλά με τέτοιους νόμους-“δικαιοσύνη”, σ’ αυτή την κοινωνία, πάντα πιστός θα παραμείνω σ’ έναν ξεσηκωμό που δεν είναι ουτοπία! Και πάντα θα ‘χω την ελπίδα ότι θα ξανάρθουν εκείνες οι Τετάρτες του 2016-18 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (κι όλης της χώρας), με τη δράση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αυτού του ανεξάρτητου κέντρου αγώνα, που μικρές νίκες μες στη μαυρίλα των μνημονίων, μικρές ανάσες σε λαϊκές οικογένειες, πολλά χαμόγελα, πίστη ότι δεν είναι ανίκητοι κι ελπίδα για την ανατροπή σ’ όλους μας έφερε!


«Αθώος» ή «Ένοχος», δεν ξέρω τι θα βγει… Εγώ, έτσι κι αλλιώς, πάντα παρών θα είμαι στις δράσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς, εξώσεις, διακοπές ρεύματος ή διόδια, στους ωραίους αγώνες που θα στήσουμε για ψωμί και δουλειά, μόρφωση και υγεία, στέγη, ρεύμα και νερό για όλους όσους ζουν σ’ αυτό τον τόπο! Γιατί τα λόγια του μεγάλου δασκάλου πάντα άσβεστα στη μνήμη μου θα ‘ναι: “Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ”!

Την Τρίτη στο δικαστήριο, μα κυρίως στους ωραίους αγώνες του μέλλοντός μας, δηλώνω παρών! Και ξέρω ότι δεν θα είμαι μόνος!»


Ηλίας Ν. Σμήλιος,
εργαζόμενος-πατέρας-δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου