Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

8 Νοεμβρίου: Ολοι στην αντιφασιστική κινητοποίηση πλ. Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη Θεσ/νίκης

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε 12χρονο προσφυγόπουλο από το Ιράν σε σχολείο του δήμου Νεάπολης -Συκεών. Η επίθεση εναντίον του παιδιού έγινε όταν δύο άτομα πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία το σταμάτησαν, του έκαναν χαρακιές στο χέρι και το απείλησαν να μην ξαναπάει σχολείο.

Είναι το τελευταίο μιας σειράς αλλεπάλληλων κρουσμάτων ρατσιστικού μίσους σε βάρος προσφύγων που μεταφέρονται από την κυβέρνηση σε στρατόπεδα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Φασιστικές ομάδες και παρακρατικές οργανώσεις εμφανίζονται ως “τοπικές κοινωνίες” από τα ΜΜΕ και η δράση τους αναζωπυρώνεται από τις ρατσιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε σχέση με τους πρόσφυγες αλλά και τους γειτονικούς λαούς. Στοχοποιούν τα σχολεία και ειδικότερα τους μαθητές των φτωχότερων γειτονιών και περιοχών ή των ΕΠΑΛ, για να προωθήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό.


Η περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης δέχθηκε εδώ και 4 χρόνια πρόσφυγες μαθητές και οι καθηγητές και μαθητές τα αγκάλιασαν και τα δέχθηκαν στα σχολεία. Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα και η εφημερίδα "Σύντροφος" στήριξε την θέση των εκπαιδευτικών σωματείων και συλλογικοτήτων να σπουδάζουν τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία. Ωστόσο, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισαν για μέτρα ένταξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για την έγγραφή των παιδιών αυτών στα πρωινά σχολεία.

Σήμερα εντείνονται οι αντιπροσφυγικές πολιτικές τόσο από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και της Ε.Ε. όπως το νομοσχέδιο για το άσυλο, η εκκένωση χώρων που έβρισκαν καταφύγιο οι πρόσφυγες, η κατάργηση του ΑΜΚΑ αλλά και το γεγονός ότι τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν τάξεις υποδοχής δεν έχουν ακόμη προσωπικό. Είναι το λίπασμα στο έδαφος του φασισμού με φαινόμενα όπως το ακροδεξιό “μπάρμπεκιου” στα Διαβατά σε βάρος των κατατρεγμένων του πλανήτη.

Καλολύμε σε συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης που θα βάλουν φραγμό στον φασισμό. Το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στη ζωή με αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο. Όχι στον εγκλεισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δεν θα περάσει ο φασισμός! Δεν τρομοκρατούμαστε από τις ρατσιστικές επιθέσεις!

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Νοεμρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη και καλούμε σε μαζική συμμετοχή σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου