Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Υπεύθυνοι καπιταλιστική κρίση και γαλλικός ιμπεριαλισμός για τις δολοφονίες στο Charlie Hebdo

Η δολοφονική επίθεση που άφησε πίσω της δώδεκα νεκρούς εργαζομένους του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo αλλά και η ομηρεία με τέσσερις νεκρούς σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, γεννά αυτόματα το ερώτημα για τους πραγματικούς υπευθύνους που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση.

Υπεύθυνοι γι' αυτήν την εξέλιξη δεν είναι ούτε ο "ισλαμικός φονταμενταλισμός", ούτε οι βάρβαροι μουσουλμάνοι, ούτε το ιστορικό των δραστών (μεγαλωμένοι σε ορφανοτροφεία, φυλακές κλπ). Υπεύθυνη είναι η καπιταλιστική κρίση που έχει οδηγήσει το σύνολο του γαλλικού λαού στην φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια. Πολύ περισσότερο τους μετανάστες και τα παιδιά τους, τον Τέταρτο Κόσμο μέσα σε μια από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, τη Γαλλία, στην απελπισία.

Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις που συμμετείχαν στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», των Τζώρτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα και έσπειραν τη φρίκη, τη καταστροφή και το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπων στην Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική για χάρη του στρατηγικού ελέγχου και των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιριών πετρελαίου.


Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος όψιμα δηλώνει υπερασπιστής της ελευθερίας κατά της βαρβαρότητας, είναι εκείνος που έστειλε το γαλλικό στρατό στο Μαλί και τη Μέση Ανατολή αφήνοντας πίσω εκατόμβες νεκρών, συνεχίζοντας την παράδοση σφαγών της γαλλικής αποικιοκρατίας. Γι' αυτό και ήταν ο πρώτος που πήρε τα συγχαρητήρια του Ομπάμα για την συμμετοχή της Γαλλίας στις επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ με πρόσχημα την καταπολέμηση του Ισλαμικού Χαλιφάτου του ISIS. Οι δικές τους επεμβάσεις είναι αυτές που έθρεψαν τέτοιες οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Κάϊντα, στρέφοντας τους σουνίτες μουσουλμάνους ενάντια στους σιΐτες.

Γι' αυτό και αυτοί που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων των εργαζόμενων της Charlie Hebdo είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις που σπαταλούν τρισεκατομμύρια ευρώ για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική.

Αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν ούτε με την ισλαμοφοβία, ούτε και με τα αστυνομικά μέτρα που κλιμακώνουν τώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλώντας σε εθνική περιχαράκωση τους λαούς τους. Οι φράχτες στα σύνορα, η FRONTEX, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι Λαμπεντούζες και τα Φαρμακονήσια, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν τα ακροδεξιά, ξενοφοβικά και νεοναζιφασιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Θα σταματήσουν μόνο με ένα ισχυρό μαζικό κίνημα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και το ρατσισμό.

Οι δικοί μας συνοδοιπόροι και συναγωνιστές δεν είναι οι τζιχαντιστές, αλλά τα αραβικά κινήματα που συγκρούστηκαν με τον ιμπεριαλισμό και τις δικτατορίες των χωρών τους στη Μέση Ανατολή, από το κίνημα της πλατείας Ταχρίρ στην Αίγυπτο που έδειξε με ποιόν τρόπο γίνεται και δίνεται η μάχη για την ελευθερία μέχρι τους μαχητές στη Γάζα και την Παλαιστίνη που αντιστέκονται στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος τολμούν με θρασύτητα  να εγκαλούν στην Αριστερά γιατί δεν ευθυγραμμίστηκε με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δηλαδή των ΗΠΑ και των Ευρωπαϊκών τσιρακιών τους. Αλλά εμείς οι Αριστεροί, είμαστε περήφανοι γιατί συμμετείχαμε στο αντιπολεμικό κίνημα για την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη. Είμαστε περήφανοι για την υπεράσπιση των μεταναστών ενάντια στην ισλαμοφοβία, για την υπεράσπιση των είκοσι οκτώ απαχθέντων Πακιστανών από τις μυστικές υπηρεσίες και την κράτηση τους σε μυστικές φυλακές στην Ελλάδα, είμαστε υπερήφανοι για τις μάχες που δώσαμε με τους μετανάστες στην Υπατία και με τους Σύρους πρόσφυγες στο Σύνταγμα πρόφατα.

Πραγματική απειλή για τις ελευθερίες, τη δημοκρατία και τις ζωές όλων μας, αποτελούν οι ίδιοι οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι που με τις συμμαχίες τους με τους Ολάντ, Κάμερον, Ομπάμα και Ισραήλ φέρνουν τη φρίκη και στην ίδια μας την χώρα. Όχι οι μετανάστες.

Να τους διώξουμε! Να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια!

Νίκη στην Αριστερά!

Ενισχύουμε την Αριστερή Αντιπολίτευση και ειδικότερα τον αντικαπιταλιστικό της πόλο!!

Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε: ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α!!!

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Ε.Κ.Κ.) - εφημερίδα "Σύντροφος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου