Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Να δοθεί ο γιος των Μαζιώτη-Ρούπα εκεί που επιθυμούν οι φυλακισμένοι γονείς του και να σταματήσει η εκδικητική απόκρυψή του από το κράτος και τους δικαστικούς-αστυνομικούς μηχανισμούς!

Μετά την σύλληψη της καταζητουμένης αναρχικής αγωνίστριας Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου της σε συγγενείς της, μην επιτρέποντας καν να το δουν και χωρίς να γνωστοποιήσουν στο συνήγορο της που βρίσκεται.
Τόσο η Πόλα Ρούπα όσο και ο πατέρας του, φυλακισμένος αναρχικός για την υπόθεση  συμμετοχής του σε ένοπλη οργάνωση, Νίκος Μαζιώτης, ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας καταγγέλλοντας το κράτος ότι ουσιαστικά απήγαγε τον γιο τους, με σκοπό να τους εκδικηθεί για τις επιλογές αγώνα που έκαναν. «Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», αναφέρει ο Νίκος Μαζιώτης στη δήλωση του όπου κηρύσσει την έναρξη απεργίας πείνας και δίψας μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα με σκοπό να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού τους στη μητέρα και την αδερφή της Πόλας.


Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΕΚΚ) στηρίζει την αόφαση των Μαζιώτη-Ρούπα για απεργία πείνας και δίψας και καταγγέλλει τις πρακτικές της εισαγγελέως ανηλίκων ως παράνομες και εκδικητικές απέναντι σε δύο ανθρώπους που εναντιώθηκαν στο σύστημα, το καθεστώς και τους μηχανισμούς τους. με τη μορφή που επέλεξαν άσχετα αν συμφωνούμε πολιτικά ή όχι με τον συγκεκριμένο τρόπο πάλης στις παρούσες συνθήκες. Γιαυτό απαιτούμε την άμεση απόδοσή του μικρού Λάμπρου στους συγγενείς των φυλακισμένων αγωνιστών, όπως οι ίδιοι. επιθυμούν και να υπάρχει συχνή και απρόσκοπτη επικοινωνία και επαφή με τους γονείς του.

Το Γραφείο Τύπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) εξέδοσε την εξής ανακοίνωση:

Η σύλληψη της Πόλας Ρούπα προβάλλεται ως μία ακόμα «επιτυχία» σε μία συγκυρία που για πολλούς λόγους η κυβέρνηση έχει την ανάγκη ενός επικοινωνιακού αντιπερισπασμού για να αποπροσανατολίσει. Λίγες μόνο μέρες απομένουν για την δεύτερη αξιολόγηση και την επιβολή του κόφτη, των πλεονασμάτων και του τέταρτου μνημόνιου, καθώς και για την δρομολόγηση της «λύσης του Κυπριακού», μέσα σε ένα διεθνές και εγχώριο περιβάλλον που φλέγεται όλο και περισσότερο από την κρίση και τον πόλεμο.  Αλλά είναι χιλιοπαιγμένο το παραμύθι της τρομοϋστερίας για να ξεγελάσει άλλη μία φορά. Και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας με τις οργανώσεις ένοπλης πάλης θα ξαναπούμε ότι οι πραγματικοί εχθροί του λαού δεν είναι εκείνοι που το σύστημα βαφτίζει τρομοκράτες, αλλά είναι το ίδιο το σύστημα, οι δομές και οι μηχανισμοί του και οι διαχειριστές τους, που τον οδηγούν καθημερινά στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, την ανεργία και την φτώχεια και του συρρικνώνουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Είναι αυτοί οι κρατικοί μηχανισμοί που λειτουργώντας εκδικητικά και ως σύγχρονοι τύραννοι, ετοιμάζονται να καταδικάσουν ένα εξάχρονο παιδί σε εγκλεισμό σε ίδρυμα, λόγω της δράσης των γονιών του. Σαν να μην έφτανε η σύλληψη της μητέρας μπροστά στα μάτια του, επιδιώκουν να του στερήσουν το υποστηρικτικό περιβάλλον των οικείων και συγγενών.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επισημαίνει ότι  η λειτουργία και οι προτεραιότητες του αστικού κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών και των Μ.Μ.Ε. παραμένουν αμετάβλητες και ισχυροποιημένες επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αν η «αντιτρομοκρατική» και οι λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες έδειχναν τον ίδιο ζήλο απέναντι στην πραγματικά τρομοκρατική δράση των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια ίσως δεν θα είχαμε θρηνήσει τους Σαχτζάτ Λουκμάν και Παύλο Φύσσα. Ούτε τους συνεχείς εμπρησμούς και επιθέσεις σε χώρους μεταναστών και προσφυγικούς καταυλισμούς.

Με τις σκέψεις αυτές και με αδιαπραγμάτευτη απαίτηση την τήρηση των συνταγματικών και δικονομικών της δικαιωμάτων και την άμεση λήξη της επαίσχυντης και απροκάλυπτα παράνομης ομηρίας του εξάχρονου παιδιού της, που έπρεπε ήδη να είχε παραδοθεί στους οικείους και συγγενείς του που η Πόλα Ρούπα επέλεξε, καλούμε όλους τους κινηματικούς φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα της αυτόν.

Όλοι και όλες αύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ.

Αθήνα, 5/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου