Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Από 10/11/2014 ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθεί το πρόγραμμα της πανεπιστημιακής σχολής που πέρασε.

Οι αιτήσεις που έχει κάνει στο συμβούλιο της φυλακής –το οποίο αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό– είναι ακόμη αναπάντητες, ενώ ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, ο οποίος εδώ και καιρό δήλωνε αναρμόδιος ν’ αποφασίσει πάνω στο ζήτημα, έστειλε έγγραφο στο συμβούλιο, δηλώνοντας ότι το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται τελικά με δική του απόφαση.


Τις ίδιες απορριπτικές αιτήσεις δίνουν και στον Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος από τις 29/10/2014 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών τις οποίες έπαιρνε κανονικά εδώ και τρία χρόνια, ως φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά.

Οι υπογράφοντες στηρίζουμε απόλυτα τον αγώνα των απεργών πείνας και καταγγέλουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε να δοθούν άμεσα οι εκπαιδευτικές άδειες στους Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη !

Θεωρούμε υπεύθυνο για κάθε μέρα απεργίας πείνας, και ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος, το συμβούλιο της φυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου