Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Όχι στο απάνθρωπο και ρατσιστικό μέτρο των πλωτών φρακτών

Η εξωφρενική πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να εγκαταστήσει πλωτούς φράχτες στο Αιγαίο αποτελεί επιτομή του ρατσισμού, της ακροδεξιάς λογικής και της απανθρωπιάς της. Φράχτες, συρματοπλέγματα και νάρκες στον Έβρο, στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές, αυτόματη απόρριψη όλων των αιτήσεων για άσυλο, επαίσχυντη διατήρηση του κολαστήριου της  Μόριας και τώρα αγορά νέων σκαφών επιτήρησης και τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων... Aυτή είναι η πολιτική της ΝΔ στο προσφυγικό. Ρατσιστική, μισαλλόδοξη, απάνθρωπη! Τώρα, ακόμα και οι πρόσφυγες των πολέμων δεν θα έχουν καν δικαίωμα να φτάνουν στη χώρα μας και να αιτούνται άσυλο. Ας πνιγούν έξω από το φράχτη μας!!!


Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει επικίνδυνα την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ που συμφώνησε και εφάρμοσε το αντιδραστικό Σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας, που γέννησε τις Μόριες, Εμπνέεται από τους "φράχτες" και τα τείχη του Τραμπ, του Όρμπαν και του Σαλβίνι. Ενισχύει με τον τρόπο αυτό τις ρατσιστικές αντιλήψεις και την ακροδεξιά.

Οι μαζικές δολοφονίες στα σύνορα, οι φράχτες και τα τείχη αποτελούν ντροπή για τη δήθεν "πολιτισμένη Δύση". Η ίδια η ΕΕ, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, ετοιμάζεται να αναθεωρήσει σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση τις συμφωνίες του Δουβλίνου. ΗΠΑ και ΕΕ, Γαλλία και Γερμανία, αφού έβαλαν τα χέρια τους να κομματιαστούν χώρες και λαοί (Ιράκ, Λιβύη, Συρία κλπ) τώρα δολοφονούν για δεύτερη φορά τους ανθρώπους που παλεύουν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν από την φρίκη.

Όχι στα πλωτά φράγματα και τα  άλλα βάρβαρα μέτρα που δολοφονούν πρόσφυγες και μετανάστες. Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη για πρόσφυγες και μετανάστες. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η στυγνή εκμετάλλευσης στις πολύπαθες αυτές χώρες για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.

1 σχόλιο:

  1. 1982🇬🇧🤴👸🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷👑
    έφτιαξαν πλωτους φράχτες??
    σα ταινία φαντασίας

    έχω δει απόδραση από νέα Υόρκη
    κερτ Ράσελ
    φοβερό
    σα να ζούμε σε ταινία HOLLYWOOD
    αρκεί να μην είμαστε εμείς οι μετανάστες όμως προφανώς....
    Αυτό θα πει reality ..
    hunger games σε μεγάλη κλίμακα στην αληθινή ζωή
    ο μαγκαιβερ μετανάστης πρέπει να είναι survivor και κωλοφαρδος για να έρθει εδώ
    ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή