Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα - ΕΚΚ καλεί τους φίλους και τους συντρόφους του σε υπερψήφιση της "εκτός των τειχών" συσπειρωμένης Άκρας Αριστεράς και  συγκεκριμένα της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για μια ακόμη φορά, ως μια ελάχιστη βοήθεια ενός ελπιδοφόρου εγχερήματος στο χώρο της ελληνικής εκτός των τειχών Αριστεράς.Γιατί ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α;

Όπως είχαμε επισημάνει και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της 6ης Μάη 2012 , υποστηρίξαμε τότε και υποστηρίζουμε και τώρα την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.:

Γιατί επιδιώκουμε την ενότητα της πολυδιασπασμένης-κατακερματισμένης ριζοσπαστικής/αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε ένα μετωπικό σχήμα που δεν αναιρεί τη διαφορετικότητα των συλλογικοτήτων που την απαρτίζουν όπως γίνεται σε άλλους σχηματισμούς (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ)

Γιατί, τουλάχιστον όλα τα σχήματα που την αποτελούν αναφέρονται στην επανάσταση και το σοσιαλισμό και όχι στη διαχείριση του υπάρχοντος σάπιου καπιταλιστικού συστήματος…

Γιατί μπορεί η εκτός των τειχών Αριστερά να τα βρει μεταξύ της όπως σε αρκετές περιπτώσεις έκανε (σωματεία, φοιτητικοί χώροι, Δεκέμβρης 2008, τοπική αυτοδιοίκηση) και να αποτελέσει πόλο έλξης και ελπίδας για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

Γιατί μονάχα με την ενότητα στη δράση κατά κύριο λόγο, μπορεί η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά να ξεφύγει από την μιζέρια της γκρούπας και του σεχταρισμού.

Γιατί έχει αποδειχθεί, ότι η περιχαράκωση και η εμμονή στο δόγμα του “εμείς, οι μόνοι συνεπείς”, έχουν απογοητεύσει τον κόσμο της Αριστεράς.

Γιατί οι όποιες πολιτικο-ιδεολογικές διαφορετικές αφετηρίες αποτελούν πρόκληση αναζήτησης προς μια νέα σύνθεση και κατανόησης της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας και της ταξικής πάλης και όχι σε διασπάσεις επί διασπάσεων.

Γιαυτό, στηρίζουμε-ψηφίζουμε το μετωπικό σχήμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., παρ’ όλες τις αντιφάσεις και τα πισωγυρίσματα που αναπόφευκτα δημιουργεί ένας ζωντανός οργανισμός.

Η διεύρυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως η συμμετοχή της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ανασύνταξη και μελών του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, -παρ' όλη την "φιλική" επίθεση από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για μη κάθοδο στις εκλογές, κριτική υποστήριξη ή και ενσωμάτωσή της σε αυτόν- δείχνουν προσπάθεια σοβαρού εγχειρήματος, κεντρικής πολιτικής συσπείρωσης ως απόρροια της συνεργασίας και της κοινής δράσης στους καθημερινούς αγώνες.

Χρέος μας είναι η απεύθυνση των δυνάμεων της "εκτός των  τειχών αριστεράς" σε κοινή καθημερινή δράση αλλά και απεγλωβισμό από σχηματισμούς-"Δούρειο Ίππο" για το εργατικό κίνημα και το λαό και συγκρότηση ενός διερυμένου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου πάλης σε σαφή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου αλλά και της αριστερής διαχείρισης του συστήματος και του κομματικού απομονωτισμού.

Η ΚΕ του ΕΚΚ
15/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου