Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απαγόρευση εισόδου της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων σε Σχιστό και Μαλακάσα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο εσωτερικών για την απαγόρευση εισόδου της αντιπροσωπείας της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στο Σχιστό και τη Μαλακάσα. Το υπουργείο, που με πρόσχημα την «καλύτερη οργάνωση» ζητούσε ενημέρωση για το πρόγραμμα των επισκέψεων, τροποποιώντας για πολλοστή φορά τους όρους του ανύπαρκτου κατά δήλωσή του κανονισμού, ζήτησε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Παρασκευή το μεσημέρι, μία μέρα πριν την πραγματοποίηση αυτού του γύρου των επισκέψεων, ονόματα και ΑΔΤ των μελών της που επρόκειτο να επισκεφτούν τα στρατόπεδα και τον περιορισμό τους σε 3 ανά δομή!!. Ίσως την επόμενη φορά ζητήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και δεν ξέρουμε τι άλλο.

Χαιρετισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της "Λαϊκής Ενότητας", 24/6

Ύστερα από πρόσκληση της Λαϊκής Ενότητας, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούμενη απο τους συντρόφους Α. Δραγανίγο και Γ. Σηφακάκη παρακολούθησε τις εργασίες της εναρκτήριας μέρας της Συνδιάσκεψης.

Εκ μέρους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγινε ο παρακάτω χαιρετισμός από τον σφο Αντώνη Δραγανίγο:


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ιστορικής σημασίας το ΟΧΙ του βρετανικού λαού στην ΕΕ

Ανοίγει ο δρόμος για μια εργατική-λαϊκή αποδέσμευση από τα δεσμά ΕΕ, ευρώ, μνημονίων

Το όχι του βρετανικού λαού στην ΕΕ είναι ιστορικής σημασίας ήττα του ευρωπαϊσμού και της στρατηγικής της λεηλασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ευρωπαϊκών λαών από κεφάλαιο και τράπεζες, με ή δίχως μνημόνια.


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ καλεί σε αριστερή έξοδο από την ΕΕ



Στις 23 του Ιούνη οι πολίτες του ΗΒ καλούνται να ψηφίσουν για την παραμονή ή την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Το ερώτημα αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο αναφορικά με τις συγκεκριμένες συνθήκες που η εργατική τάξη και η νεολαία του ΗΒ αντιμετωπίζει, αλλά αφορά πρώτιστα την ίδια τη φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως διεθνικός θεσμός ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου.  Η ΕΕ έχει εγκαθιδρυθεί με στόχο την αύξηση του κέρδους και τη συνολική  υποστήριξη των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών σχηματισμών, μέσω τόσο της Ενοποιημένης Αγοράς αλλά και πτυχών πολιτικής ενοποίησης. Ιστορικά, έχει παίξει κομβικό ρόλο στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των ανέργων σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία 40 χρόνια. Πρόσφατα και με αφορμή την οικονομική κρίση του 2008 αποκαλύπτει την πραγματικά αντιδραστική φύση της συνομολογώντας επαναλαμβανόμενα Μνημόνια τα οποία όχι μόνο επιτίθενται στις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά παράλληλα στοχεύουν στην ολοκληρωτική διάλυση και πλήρη αναδιάρθρωση της οικονομικής και πολιτικής οργάνωσης ολόκληρων χωρών, με βάση τις επιταγές του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Καταγγελία για την αλλαγή στη σύνθεση των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου με θύμα τους πρόσφυγες

Αλλαγή στη σύνθεση των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου.
Άλλο ένα βήμα στην αντιδραστική ανασυγκρότηση του κράτους με πρώτο θύμα πρόσφυγες και μετανάστες. 

Με κατεπείγουσα τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι καταργεί τις υπάρχουσες Επιτροπές Προσφυγών (δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου) και ιδρύει νέες, με τα δύο εκ των τριών μελών τους να είναι δικαστές. Το ψευδές επιχείρημα της κυβέρνησης ήταν η διασφάλιση αυξημένων εγγυήσεων ανεξαρτησίας και η εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο όπως και η δεδομένη και αδιαμφισβήτητη σύμφωνα με την κυβέρνηση κατάρτιση των δικαστών στο προσφυγικό δίκαιο. Η προφανής πολιτική σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης αφορά στην ποδηγέτηση των επιτροπών και την εξασφάλιση της συμμόρφωσής τους προς τας υποδείξεις και τον έλεγχο των αποφάσεων τoυς.


Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η στοχοποίηση της Κατερίνας Πατρικίου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα περάσει!

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Πέμπτη 23/6, 1μμ στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 9)

Την Πέμπτη 23 Ιούνη καλείται σε απολογία η σ. Κατερίνα Πατρικίου, πρώην δημοτική σύμβουλος της "Ανυπόταχτης Πετρούπολης", μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο υποψήφιος βουλευτής της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Αθανάσιος Κουράκος.

Πρόκειται για μια απροκάλυπτη στοχοποίηση της συντρόφισσας αλλά και συνολικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της ΕΛ.ΑΣ.



Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Νίκη στον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων. Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Τρίτη 14/6, ώρα 18:00 στη γαλλική πρεσβεία

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ των Γάλλων εργαζομένων. Συγκέντρωση Αλληλεγγύης14/6, ώρα 18:00 στη γαλλική πρεσβεία

Νίκη στον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Τρίτη 14/6, ώρα 18:00 στη γαλλική πρεσβεία 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! 

ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ «ΚΟΜΡΙ»!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ & ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!